De Mechelse Stadssjocoladerij

sinds 2007


Wij zijn Johan Pouliart en Katrien Verslycke.
Man en vrouw.
Gepassioneerde trotse bezielers van Sjolaa.


Online gekend als Mr en Mrs Sjolaa

Handmade in Belgium - Ambacht


Sinds 2009 dragen wij het label van Handmade in Belgium en daar zijn we trots op.

Het kenmerk voor ambacht en kwaliteit

Sjolaa is een relatief kleine zaak en dat willen we zo houden.
Met ons twee zijn we een goed team.
Wij zijn Sjolaa, we ademen Sjolaa.
Wij zijn er voor jullie in de winkel, tijdens een workshop, aan de telefoon of via de mail.

Mr Sjolaa is een bakkerszoon en kreeg de bakkersstiel met de paplepel ingegoten.
Hij draaide dan ook een hele tijd mee in de bakkerij van zijn ouders tot het toch wel zware en onregelmatige leven van een bakker hem deed beslissen om de zaak niet verder te zetten.
Maar de liefde voor chocolade en marsepein liet hem niet los.
Thuis maakte hij een mini-atelier en hij begon zich meer en meer in zijn hobby van chocolade en marsepein te verdiepen.

De oude liefde wakkerde terug aan en in 2007 besloot Johan "Sjolaa" op te richten.

Sjolaa?


Ja, Sjolaa.
Onze dochter Marte had dit woord voor chocolade verzonnen toen ze leerde spreken.

Wij vonden dit zo origineel, dat we dit als naam voor onze zaak kozen.
Onze jongste dochter Fien maakte er later kokola van, was ook mooi geweest.


Onze sterkte


Kwaliteit en kennis.
We werken met de chocolade van Callebaut en Belcolade en gebruiken enkel de beste ingrediƫnten voor onze pralinevullingen.
Mr Sjolaa is een sprekende chocolade-encyclopedie. Hij schoolt zich constant bij en zoekt altijd naar vernieuwing.
Zo experimenteerde hij al met hartige pralines voor bij het aperitief, chips met chocolade, gepeperde chocomelk en wie weet wat hij allemaal nog uit zijn chocoladehoed tovert.